Cenovni razredi SUP opreme

Pri nakupu razne opreme radi gledamo predvsem na ceno. SUP oprema ni nikakršna izjema, pravzaprav morda na tem področju omenjeno načelo še bolj velja – SUP deska je namreč precej draga zadeva, enako velja za veslo ter za preostalo opremo, ki hitro prinese visoke stroške. Imamo pa na voljo dovolj izbire, ki se ponuja po različnih cenah. Upoštevamo torej lahko cenovne omejitve, ne da bi morali s tem tvegati kakovost ali končno izkušnjo pri uporabi.

Cenovno ugodni supi

Če je za SUP cena sumljivo nizka, se ne splača niti razmišljati o nakupu. Govorimo o deskah, ki stanejo le kakšnih 100 ali 200 evrov, to je preprosto premalo, da bi lahko pričakovali kakovost materialov in ustrezno zmogljivost. Glede na to, da je za povprečen sup cena bistveno višja, po navadi za nižji cenovni razred postavimo druge omejitve – ugodna je recimo že SUP deska za 400 evrov, pravzaprav je to najcenejša možnost, ki pride v poštev za kupce, ki ne želijo tvegati. Cenovno ugodni kompleti so na voljo za ceno nekje med 400 in 600 evri, običajno vključujejo vsestranski sup in aluminijasto veslo. Osnovna oprema bo dovolj za začetnike, ni pa za napredno ali zelo pogosto uporabo.

Srednji cenovni razred

Najboljša izbira bo za večino uporabnikov SUP deska iz srednjega cenovnega razreda. Gre za univerzalno uporabne izdelke, po tej ceni pa že dobimo tudi kakšen naprednejši sup. Cena v tem razredu dosega okoli 800 ali 900 evrov, prinaša pa bistveno večji nabor izdelkov – na voljo so kvalitetnejše deske in dobra vesla, kot nalašč za tiste, ki nameravajo več veslati.

Dražji supi

Za SUP cena navzgor praktično ni omejena. Že za tisoč evrov je možno dobiti zelo kvalitetne deske in privlačne komplete, a res vrhunska oprema bo še bistveno dražja. SUP deska lahko stane tudi 4.000 ali 5.000 evrov, prav tako postane zelo draga tudi druga oprema.